onsdag den 21. oktober 2009

Hvad er der lige med folk og cykelhjelme?

Det undrede jeg mig lidt over, da jeg i dag cyklede rundt i København.

Der ser ud til at være en tendens til, at nogle af dem der har taget (det sikkert meget fornuftige) valg at køre med cykelhjelm, samtidig ser ud til at ligge under for den noget fejlagtige opfattelse, at man ved at påføre sig hjelmen samtidig ifører sig en kappe, der gør een usårlig... i hvert fald hvis man skal dømme efter deres opførsel i trafikken, der nærmest minder om en flok kamikaze-piloter på speed.
Ikke blot kaster de sig fuldstændig hovedkulds ud blandt biler og andre cyklister, og sætter derved deres liv og lemmer på spil - de gør også tilværelsen noget mere "udfordrende" for resten af verden, når de kommer stormende forbi, som om de havde fanden i hælene, laver et par hasarderede overhalinger for derefter at kaste sig over for "taxa-grønt" (jaja... overdrivelse fremmer forståelsen)

En anden ting er - at der udover kamikaze-tendensen - også ser ud til at være en "åben-hjelm" trend på spil, der kort fortalt går ud på at køre med cykelhjelm - uden at ulejlige sig med at spænde den. I don't get it. Hvad er pointen i det?
Tænker man så, at man er beskyttet - bare fordi man har hjelmen på? (og er det samme så gældende, hvis man kører rundt med hjelmen på bagagebæreren?). Jeg tænker bare - når man først en gang har hjelmen på, så er garnet jo klasket - så hvorfor ikke bare gå hele vejen og lukke skidtet...
Well... bare en lille strejftanke...

Ingen kommentarer: