søndag den 31. januar 2010

Gårsdagens køb...

Gårsdagens dyreste køb blev denne:

En ny lås til min hoveddør. Til den nette pris af 2000(totusinde!!) kroner. Fandme bitre penge at give ud.... Prøver at overbevise mig selv om, at det er en varig investering (wuhu) - og en man bruger hver dag - flere gange dagligt. Hvilket betyder, at pris divideret med brug gør, at man virkelig får value for money... (ha! who am I kidding?! Det er stadig surt at smide penge efter...)
Oh well - nu sidder den der. Og den kommer sikker til at holde længe efter at døren er gået bort...

lørdag den 23. januar 2010

Biker Boots

Var forbi Carla F i dag - og stod med de her i hånden (og på foden). Var lige ved at købe dem - men da jeg (åbenbart) ikke rider samme dag, som jeg sadler - tror jeg lige, jeg skal sove på det... Men synes de er fine. Enkle og alligevel cool


Fandt den her på Carla Fs hjemmeside - same same - yet slightly different...

Beklager de miniature-agtige billeder - var åbenbart, hvad det kunne blive til. Se mere hos Carla F

fredag den 22. januar 2010

In the nude

Fortsætter lige lidt i samme dur som i går: Temaet er nude.
Efter at have skrevet om, hvor fornemt det kunne være at være den glade ejer af en nude blazer, kom jeg til at tænke på, at nude ikke nødvendigvis liiiige er min farve.
Mindedes pludselig et tilfælde af mig + noget i nude, der måske var mere ømt end egentlig yndigt. Så med det i baghovedet har jeg lavet en plan B - der stadig inkluderer the nudes - men i mindre doser...


Som f.eks. her hos Topshop

torsdag den 21. januar 2010

Blæsere...

Jeg er sååå forudsigelig! Så er det ligesom sagt...
For meget forudsigeligt er jeg dels yderst begejstret for blazere - og dels har jeg fornylig kastet min kærlighed på nude blazere (ok - så er jeg måske også en smule langsom i optrækket, eftersom nude blazere allerede var "tha thang" sidste sommer - forår - something something... men lad nu det ligge..) NU er jeg i hvert fald med på bølgen. Bedre sent end aldrig. Yeah!

Så derfor kunne jeg da virkelig godt tænke mig sådan en pastel-satan - som eksempelvis denne fra Asos.

Et andet blazer-bud kunne være denne stribede sag fra Monki... striber er jo en af mine svagheder...

Stribet blazer fra Monki til 400 kr

Splitte mine bramsejl...

Jeg har altid haft et eller andet med sejlersko - og det har jeg så stadigvæk, kan jeg konstatere. Jeg så et billede i et blad af en chino-sejlersko kombo, og straks var jeg solgt (igen).
Jeg tænker, at det er mit comfort-gen, der atter en gang får mig til at drømme om de flade sejlersko - mere end det er et hedt ønske (eller en undertrykt drøm) om at være skipper i egen jolle, der stikker hovedet frem.

Når det er sagt, kunne jeg levende forestille mig en konstellation eller tre, der kunne bringe sejler-børgerne i spil.
(...og så kan jeg ved samme lejlighed snyde mig til et mere sporty image - på den lidt halv-preppy måde...)

Apropos "preppy" - faldt over denne lille kuriositet. En guide til at klæde sig "preppy" - inkl. old money pearls og den rette make-up... Knock yourselves out ;o)

Skoen på billedet er vist en ret klassisk Dockside (her i mandemodel) - ville elske at stikke bare fødder i et lignende par om et par måneder eller 4...

onsdag den 20. januar 2010

Hvordan er du intelligent?


Nåmen faldt ligesom tilfældigt over den her lille test, og da jeg altid er lidt interesseret i at finde ud af, om jeg er rigtig klog (man kan af og til - i sit stille sind - have sine tvivl) - blev jeg selvfølgelig nødt til at tage testen.

Min store interesse hang (og hænger) også sammen med, at denne test omhandler 7 former for intelligens - hvilket tiltalte mig meget, da jeg, når jeg ellers har prøvet forskellige IQ-tests, altid har hængt lidt i bremsen, når turen kom til at indplacere den røde trekant i forhold til den gule cirkel, den blå rektangel og den grønne firkant - eller andre små spidsfindigheder i samme kategori. Min logiske sans er ikke så rasende skarp på det punkt - hvilket denne test også understøtter (jævnfør den smukke score under "logisk" hehe) - så fik vi ligesom dét på det rene...

Mine "intelligenser" fordelte sig således

Sproglig 8
Musikalsk 11
Rumlig 6
Kropslig 8
Logisk 4 (hehe)
Personlig 12
Social 9

Og selvom man nok skal tage det med et gran salt, eftersom det er en test taget på nettet, som ikke understøttes af andet, end de krydser jeg har sat - stemmer fordelingen alligevel meget godt overens med, hvordan jeg opfatter mig selv - og det er jo også meget rart.
(Desuden er det også helt godt at se, at andre "intelligens-former" end den logisk/matematiske har værdi)

Sååå.... hvordan er du intelligent? ;o)

Mine højdespringere var disse 3 - og det har jeg det helt fint med (har det lidt med dem, som når jeg læser om karakteristika for mit stjernetegn - jeg fokuserer på de ting, jeg kan identificere mig med - og resten springer jeg let og elegant hen over... hehe)

Den personlige intelligens
Personligt intelligente er selvtillidsfulde, uafhængige og viljestærke. De motiverer sig selv, foretrækker uafhængige projekter, og tiltrækker tit andre mennesker på grund af den indre styrke. De foretrækker deres egen indre verden, holder af at være alene og er bevidste om deres egne styrker, svagheder samt følelser. Den personlige intelligens er høj hos planlæggere, selvstændigt erhvervsdrivende, kunstnere, religiøse ledere og forfattere.

Den musikalske intelligens
Musikalske mennesker er følsomme overfor lydene i deres omgivelser, og foretrækker at lytte til musik, når de studerer eller læser. De nyder rytme, anslag samt klang og synger/nynner tit, når de foretager sig noget. De forstår, og kan udvikle musik. Den musikalske intelligens er høj hos teknikere, musiklærere, instrumentmagere, korsangere, musikere, orkestermedlemmer, dirigenter, musikkritikere, aficionadoer, musiksamlere og komponister.

Den sociale intelligens
Socialt intelligente nyder at være sammen med andre mennesker, har mange venner samt sociale aktiviteter, og lærer bedst ved at relatere til og deltage i fællesskaber. De bemærker, og reagerer på andres følelser, og er gode til at organisere og forklare, hvad der skal gøres. De hjælper andre med deres problemer, kan skelne mellem og fortolke forskellige sociale løsninger, samt har indflydelsen til at inspirere andre. Den sociale intelligens er høj hos managere, politikere, socialarbejdere, læger, sygeplejesker, lærere, sociologer, psykologer, administratorer, psykoterapeuter, konsulenter og karismatiske ledere.

Tilfældig tirsdag

Jeg hang ud med en af mine gamle venner fra studiet i går aftes. Virkelig - virkelig rart. Der er noget særligt ved at være sammen med mennesker, man har kendt i mange år, og som omvendt også kender én - og har lært at acceptere alle ens små særheder. Ret trygt.
Jeg havde (til hans store og - glædelige - overraskelse) lavet burgere - helt sikkert et godt træk, da han åbenbart havde forventet noget "pigemad" i kylling/salat-kategorien. Billige point til mig og gode burgere til os begge to. Ren win-win.
Eftersom ingen af os læser mere, men har fået rigtige "voksen-job", ses vi ikke så ofte mere - men når vi gør, er det møg-hyggeligt. Og cool at man kan have lange perioder uden at ses, for så at falde tilbage "i hak" når man endelig ses igen. Det kan man da kun blive glad over.

søndag den 17. januar 2010

Kort - kortere -kortest

Hmm... fik sådan lidt spontant en ide om, at det måske kunne være en ide at blive klippet. Kort. Igen.
Det kom til mig, da jeg stod i DøgnNettos mylder med et strejf at tømmermænd - i den sammenhæng vil jeg forresten godt plædere for, at det skulle være forbudt at medbringe børn med skingre stemmer og et aktivitetsniveau som en flok ræve på speed i Netto søndag eftermiddag - det er mere end en cocktailplaget hjerne kan - eller bør - kapere.
Anyway - jeg blev inspireret af en pige, jeg så i Netto, der havde en ret cool, platinblond, pageagtig frisure. Men - når det kommer til stykket, tvivler jeg lidt på, at jeg har modet til det - at få kort hår igen igen. Mest fordi jeg har haft kort hår i en evighed, og først indenfor de sidste par år har fået det langt - efter at have forsøgt i en evighed. Og det ville lidt være skønne spildte kræfter at klippe det af - efter al det besvær med at gro det ud.

Hele pointen er vist bare, at jeg trænger til forandring af en eller anden art på hårfronten - men måske et besøg hos frisøren kunne fikse det problem - og mindre end kort hår kan nok også gøre det tænker jeg.
On that note: nogen der kender en god frisør i Kbh? Har ikke lige en på hånden - så hvis der er en, der kan anbefale en, ville det være skønt!

Lidt inspirationsbilleder - hvis jeg skulle gå planken ud...


fredag den 15. januar 2010

Hjælp Haiti

Inspireret af Emily vil jeg gerne være med til at videregive følgende opfordring:

Hjælp Haiti ved at sende en sms til en af følgende hjælpeorganisationer

Læger Uden Grænser: Send læge til 1414 og støt med 150 kr.
Red Barnet: Send katastrofe til 1277 og støt med 150 kr.
Folkekirkens Nødhjælp: Send NØD til 1277 og støt med 100 kr.
Unicef: Send akut til 1231 og støt med 150 kr.
Røde Kors: Send katastrofe til 1231 og støt med 100 kr.
IBIS: Send nødhjælp til 1220 og støt med 100 kr.

Strawberry Margarita on a Friday...

Pyyhh... har vist været lidt væk fra vinduet den sidste uges tid. Har startet nyt job - og selvom vi er ude i en blid start, har jeg ikke desto mindre været rimelig blæst, når jeg har fået fri. Hvilket så også har medført (som en lille fin bonus), at jeg heller ikke har haft ret meget intelligent at byde ind med...

Ikke at det er bedre i dag... men - regner med at det lysner. Snart.

Mens vi venter (med tilbageholdt åndedræt - helt ude på kanten af stolen), kan jeg dog orientere om, at dagen i dag bl.a. har budt på: arbejde, cykeltur til Amager, kaffe-slapperads, piv-kold cykeltur til Nørrebro - inklusiv drink på Mexibar (eftermiddagssjus - meget british upperclass hmm) - og så hjem (hvilket betød endnu en hvinende kold tur på cyklen).
Så for at opsummere har fredag indtil videre budt på utrolige mængder frisk luft, et ikke uvæsentligt antal kilometre tilbagelagt på cykel - og en strawberry margarita...
Fredage er ikke så dumme

søndag den 10. januar 2010

Sko & DR2

Så lige i programoversigten, at der er tema-dag på DR2 i dag. Om sko. Har en ide om at det har været sendt tidligere, men da jeg ikke har set det før, tror jeg, jeg vil hoppe på i dag.
Tema-dagen begynder kl. 17.31 (spøjst tidspunkt...?) og strækker sig frem til kl. 20. Så der burde være rig mulighed for at lidt ny viden på området - eller få genopfrisket gammel kærlighed.

lørdag den 9. januar 2010

Aaarrgh..

... har lige hældt kaffe ned ad fronten... Hvor er det dog belastende at være udfordret på motorik-fronten.
På den positive side kan man glæde sig over, at det skete indenfor hjemmets fire, trygge vægge - og at der ikke var hverken andre øjne eller hvide beklædningsgenstande involveret. Så alt i alt måske ikke den store ulykke... Men dog et strejf af hverdagsdrama - eller noget.

fredag den 8. januar 2010

Fredelig fredag...

Var i eftermiddags - efter arbejde - ude at gå en lang tur rundt om søerne i København. Vejret var jo fantastisk smukt, og efter at have tilbragt hele dagen i et overophedet kontor havde jeg brug for noget frisk luft (hvilket jeg i den grad fik...).

Men virkelig smukt, koldt og klart. På min tur rundt fik jeg en pludselig - og uimodståelig - lyst til nybagte boller. Så i det øjeblik jeg kom hjem igen, kastede jeg mig ud i en gang bagning.

Hyggeligt - og et ganske fint resultat (når jeg nu selv skal sige det - hø).
Så her kommer eftermiddagen i billeder (tak til trusty dusty mobiltelefon, der som altid klarer ærterne, for os - de ellers kameraløse).






Og resultatet af mine bage-anstrengelser:

It's fashion baby...

Apropos gårsdagens indlæg om TV3's sendeflade torsdag aften - så slog det mig pludselig, at der indenfor det sidste års tid er kommet en ikke ubetydelig mængde moderelaterede programmer på tv (måske primært på TV3 - men alligevel).

I går var der som nævnt hele 3 af slagsen: America's Next Topmodel - The Fashion Show og Running in Heels. Underholdende - men ret intensivt ikk?

Jeg ved ikke lige, hvor jeg vil hen med det her - men studsede lidt over det i går. Syntes ikke at kunne huske, at der har været så meget fokus på mode - og så mange moderelaterede tv-programmer tidligere.
Så sidder og funderer lidt over, om det mon er en sidegevinst/"spin-off" fra hele Sex and the City hypen? Eller om sådan noget som øget fokus på modeblogging og modebloggere med mere, mon også kan have en påvirkning på en stations sendeflade?
Jeg mener - i Sverige har modebloggere jo fået helt enormt meget eksponering, og dermed en vis indflydelse, seneste eksempel er Elin Klings deltagelse i den svenske udgave af Vild med Dans.
Aviser og modeblade har allerede taget modebloggerne under deres vinger - så man kan vel også forestille sig, at tv-mediet vil gøre noget for at tækkes denne nye gruppes primære interesse - mode og den verden der omgiver den.

Hmm well... som sagt - ved ikke lige hvor jeg vil hen med det... men nu er det da ude i verden. Any thoughts?

torsdag den 7. januar 2010

Americas Next Topmodel

Ååhh torsdag aften i selskab med America's Next Topmodel Cycle... God only knows. Jeg er ligeglad - skal bare underholdes af the little people (efter sigende er modellerne i denne sæson lavere end normal model-størrelse).
Nå igen - ligemeget - jeg skal bare underholdes.
Bagefter står den på The Fashion Show, Running in Heels og måske en smule Sex and the City...

Couch potato extraordinaire... Fordi jeg kan - ha!

søndag den 3. januar 2010

Søndag aften...

Livvagterne på DR1 og bagefter Captain Jack Sparrow på TV2... Happy happy joy joy! :D

Ting man gerne liiige ville nå i 2010

I 2010 vil jeg gerne:

-Være lidt sjovere
-Gå mere på museum
- Løbe mere - og hurtigere
- Spise flere gulerødder/mere broccoli (åbenbart tidligere kendt som aspargeskål - der kan man bare se?)/grønsager generelt
- På ferie - bare lidt
- Komme i tanke om hvordan man taler russisk (har kunnet tidligere... damn you crappy memory)
- Have tykkere hår - med bølgegang... (ha! som om...)
- Genlæse lidt faglitteratur (forfængeligt håb - da det kræver et vist mål af koncentration)
- Skrive artikler

Tilgengæld gider jeg ikke:

- servere for folk (har alt - alt - for mange år i bagagen på servicefags-fronten)
- være modtager af sure opstød (be gone)
- brænde mig på tallerkner/bageplader/asfalt/sand/mænd (brand - og de der på to ben)...
- gå i for små sko (hverken fysisk eller i overført forstand)

Omvendt vil jeg vældig gerne:

- blogge mere
- blive en haj til jobbet
- bade en hel masse til sommer
- besøge Paris - igen igen... har en aldrig døende kærlighed til byen

Random

Strejftanker - lige sådan hurtigt:

Hvis du ikke allerede har været der, synes jeg, det er værd at slå et smut forbi Emily Salomon's blog. Den er nærværende, underholdende og har fine billeder. What's not to like?

lørdag den 2. januar 2010

Status...

Inspireret af hele opgørelses-stemningen som et årsskifte medfører, tænkte jeg, at jeg måske skulle lave en hurtig statusopgørelse over mit eget helt personlige år...

...2009 blev året hvor jeg:

- blev kandidat
- fik mit første rigtige "voksen" job
- sprang ud i en blog
- for første gang i årevis havde kæmpe-lang juleferie - uden at skulle tænke på eksamen
- begyndte som frivillig på ulandsnyt.dk
- fik skilt nogle får fra nogle bukke
- mistede troen på, at man kan blive til noget som cand.mag
- genvandt troen på, at man kan blive til noget som cand.mag (thank god!)
- var på kro i Ringkøbing (jeps - jeg lever livet på kanten...)
- begyndte at løbe (igen) samt fandt vejen til det lokale fitnesscenter (igen) - bare ærgerligt at løbeskoene de sidste par måneder har nægtet at løbe, og at jeg lader til at have "tabt" rutevejledningen til fitnesslokalerne. Hurra for nyt år og gyldne nytårsløfter! - Mit nytårsforsæt må hermed være at komme i gang igen (stranden truer jo lige om hjørnet!)

Nu venter jeg med spænding på, hvad 2010 vil føre med sig. Jeg tænker, at det nok skal blive spændende - bl.a fordi jeg skal begynde på mit nye job på mandag - det bliver udfordrende, en smule nervepirrende - men mest af alt bare fantastisk dejligt.
Håber at 2010 bliver et godt år for folk derude... fingers crossed!

fredag den 1. januar 2010

Hej dér 2010!

Så blev det nytår og nyt årti så et "Godt Nytår" vil nok være på sin plads, her på årets første dag - mens årets første tømmermænd er ved at pakke sammen og rejse retur (for forhåbentlig ALDRIG at vende tilbage... I wish).
Jeg havde en god aften. Spiste med veninder, drak drinks med veninder - og dansede hele natten med en flok venner - sguda ikke den værste måde at sende det gamle år afsted på. Eneste ridse i lakken kom da jeg blev nødt til at gå hjem kl tidligt i morges - i stiletter og med en sibirisk isvinter til at puste mig i nakken.
Note to self: aldrig mere i byen nytårsnat uden at tage cyklen med. En tur med blåfrosne tæer er alt jeg behøvede for at lære den lektie... kors!

Har pt overgivet mig til sofaen (gjorde jeg sådan set for flere timer siden) og Mr Bond. Ham Daniel Craig er ikke sådan at kimse af... en smule bitter men bortset fra det - najs.

Håber I alle er kommet godt ind i det nye år - og har fingre og tæer i god behold.