tirsdag den 22. september 2009

Cuba del 1 - Jeg ville gerne....

ud at rejse. Som i snart.

Og særligt ville jeg gerne til Cuba. Igen. Fordi jeg er lidt små-forelsket i landet, menneskene, musikken, livsglæden og varmen - både temperaturen og den menneskelige (varme - mener jeg). Jeg er udmærket klar over, at alt ikke er lutter lagkage og idyl derovre hos Fidel 1 og 2 i Caribien - men ikke desto mindre har øen taget mig med storm, hvorfor jeg også er vendt tilbage igen og igen.

Ofte når talen falder på Cuba skilles vandene lidt; enten er man vildt begejstret - eller også kan begejstringen ligge på et meget lille sted. For der er ret fattigt, man bliver hustlet, maden er ikke noget at skrive hjem om (medmindre man, som jeg, faktisk har det fint med ris/bønner/kylling - en masse) og luksus defineres lidt anderledes end hvad tilfældet er på de fleste feriedestinationer. Dermed ikke sagt at man ikke kan bo luksuriøst på Cuba - det kan man sikkert godt, men i og med at øen har været ramt af noget handelsblokade længere end jeg har eksisteret, er der nok ikke noget at sige til, at luksusvarerne ikke flyder så rigeligt, som man er vant til (nå ja - og så er vi jo også ude i noget socialisme/kommunisme -hvor kapitalismen, i hvert fald i teorien, ikke er så skide populær).


Almindelige dagligdagsvare kan det faktisk også være lidt svært at støve op; jeg mindes i hvert fald en længere søgen efter noget så banalt som toiletpapir, første gang jeg var der... men altså - det er jo ikke toiletpapiret - eller mangel på samme - der i sidste ende betyder noget. Det der derimod er vigtigt, for mig i hvert fald, er den følelse, jeg rammes af, når jeg sætter foden på cubansk jord. Når jeg er der, slapper jeg fuldstændig af og kommer helt ned i gear, og den følelse er virkelig guld værd, når man til dagligt tonser rundt og forsøger at balancere arbejde, venner, fritidsinteresser osv osv...
Derudover har Cuba også den ekstra attraktion (for mig) at man kan danse - meget. Og at der er rige muligheder for at få privatundervisning, gå til koncerter og danse fødderne i laser. Fantastisk!

Siesta i Havana

2 kommentarer:

Brigitte sagde ...

Tak for lidt info!

Cuba er bestemt et af de steder jeg drømmer om at komme hen. Specielt for at opleve socialismen indefra.

Mine svigerforældre tager derover i 14 dage i november jeg har tigget og bedt dem om at tage mig med. Det hjalp ikke??

Hald sagde ...

Ååårh! Snyd - synes bestemt de burde tage dig med, er da sikker på, at de lige kan klemme dig ned i håndbagagen om ikke andet. Jeg er, tydeligvis, ret begejsteret for Cuba, og vil også vildt gerne afsted igen - så går pt og pønser på, hvordan det kan lade sig gøre.

Men hvis du lige pludselig alligevel får dem overtalt til at pakke dig med i feriebagagen - og mangler lidt fif til Havana - så sig endelig til. Har en laaang liste med forslag ;o)